Тема уроку. Складові комп'ютера (6, 7 тиждень)

1.Перевірте правильність виконання завдань у зошиті

2. Складові комп'ютера
Зазвичай до основних складових персонального комп'ютера відносять: системний блок, монітор, клавіатуру, мишу.
Системний блок можна назвати найголовнішим пристроєм комп’ютера. Від його характеристик залежить швидкодія комп’ютера,  його надійність та інші властивості.

Системний блок – це елемент ПК, виготовлений з алюмінію, сталі або пластмаси. Головні його функції - захищати комп'ютер від зовнішнього впливу, механічних пошкоджень, підтримувати оптимальний режим температури усередині ПК.
  Процесор —  це  «мозок»  комп’ютера.  Саме  процесор  керує роботою всіх пристроїв. У ньому відбуваються всі операції, які виконує комп’ютер.
  Оперативна пам'ять — це місце для інформації, з якою працює комп’ютер. У пам’яті зберігаються програми,  вхідні дані,  результати роботи. Після вимкнення комп’ютера інформація з пам’яті зникає.
  Вінчестер (інша назва — жорсткий магнітний диск) — місце на комп’ютері, де зберігається вся інформація (музика, фільми, текстові документи тощо).
  Монітор є основним пристроєм для виведення даних у персональних комп'ютерах. Їх поділяють за системою створення зображення на монітори:
Клавіатура (англ. keyboard) — сукупність розміщених у певному порядку клавіш пристрою, що використовується для введення і редагування даних, а також керування виконанням окремих операцій. 
Клавіатури можна поділити на кілька груп залежно від значення певних властивостей:

Ми́ша комп'ю́терна — пристрій, призначений для маніпулювання «курсором» у вигляді відтворення рухів руки на площині та виконання певних дій кнопками миші.
Маніпулятори миша поділяються  залежно від значень таких властивостей:

3. Робота з зошитом. С.57 №3
4.Виконайте завдання. Складові комп'ютера
5.Виконайте завдання. Будова системного блоку

Немає коментарів:

Дописати коментар